Sådan indretter du det moderne hjem

Inden vi bevæger os ud i boligtendenserne anno 2015, kan det være nyttigt at tage et kig tilbage på år 2014. Her var der fokus på kreativitet og være modig, noget der stadig vil blive dyrket i år 2015. Den moderne bolig anno 2014 var især præget af pastelfarver, genbrug og naturen i form af rå og rustikke møbler i materialer som træ og sten.

Farvetendenserne anno 2015

Grå vil blive en af de helt store farvetrends i år 2015, hvor den formentlig også vil findes på badeværelserne. Grå er en relativ neutral farve, men alligevel en farve der fås i et utal af forskellige nuancer. Man kan dermed vælge den grå nuance således at den passer til møblerne og stilen i resten af hjemmet. Alternativt kan man tage udgangspunkt i den grå nuance man finder pænest og derefter udskifte møblerne efter behov.

Den mørkegrå nuance vil især vinde frem i boligverdenen, der desuden vil velkomme kobber orange. Farven kan både kombineres med grå og hvid for et moderne og stilet look. Farven vil ses knap så meget på væggene, men mere på boligtilbehør som kunst, puder og pynteting.

Tendenser der bliver

Flere af tendenserne, der blev praktiseret i år 2014 er fortsat populære igennem hele 2015. Naturen vil for eksempel stadigvæk have en stor plads i det moderne hjem i form af træ, grene, fjer, pels og kogler. Derudover vil støbejern vinde ind og messing vil overtage kobbertrenden. Dermed ikke sagt at kobber er helt yt – nej kobber vil stadigvæk være populær, så du behøves ikke skifte hele kobberlageret ud.

Marmor vil også fortsat være en trend, der vil ses i langt mere end de traditionelle tunge bordplader. Marmor vil findes i et hav af nuancer og i form af diverse pyntegenstande, herunder skærebræt, lysestager, urskiver, fade, vaser osv.

Billede: army.arch

Billede: mazaletel