Dette er en lille fortælling. Fortællingen om, hvordan lænestolen blev til og, hvordan man i dag kan erhverve sig en lænestol i utallige udformninger og for enhver smag. Der kan vist nok tilføjes yderligere anekdoter til denne fortælling end det, som er noteret her, så dette er således et udpluk af historien.
En stol karakteriseres ved at være et siddemøbel, der traditionelt set er udformet med tre eller fire ben og et ryglæn. Nogle stole har også armlæn. Stolen kendes helt fra oldtiden, og de ældste bevarede stole fra egyptisk gravfund vidner om, at stolen allerede dengang kunne have forskellige udtryk. Her fandt man nemlig stole med ben formet som dyreben, men hvor resten af stolen dog havde en mere enkel udformning.
Grækerne og romerne konstruerede nye typer stole, nemlig med svajede ben og bredt, buet ryglæn. I middelalderen var det derimod en langt mere enkel type stol, der blev produceret. Her fik stolen et kasseagtigt udtryk. Det var først i renæssancen, at nye typer stole fandt sin vej til markedet. Her så for eksempel klapstolen dagens lys for første gang.
Barokken var den tidsperiode, hvor stolen som vi kender den i dag, blev til. Her kom armstolen også frem, og var samtidens svar på en lænestol. Det var nemlig den såkaldte hvilestol med tilhørende skammel, der gjorde det muligt at få en god komfort. Dette hvilemøbel skulle vise sig at blive fast inventar i det moderne hjem, vi kender i dag.
Lænestolens nutidige ansigt
I dag produceres lænestole i stor stil i forskellige farver, materialer, stile og i forskellige prisklasser. Et af de bolighuse, der for alvor har sat sit præg på markedet, er IDÉmøbler, der med sit store udvalg at lænestole, har en lænestol til alle typer forbrugere. Forbrugeren har her mulighed for at skabe en individuel stil, da man kan vælge lænestole i forskellige farver og materialer.
En lænestol har således mange facetter, og det har været tilfældet siden stolens fremkomst i oldtiden. Forskellen på oldtiden og nutiden er dog, at det er langt nemmere at erhverve sig en lænestol, og, at stolen i dag kan koste alt fra 200 kr. til 20.000 kr.