Tjen penge på vurdering af smykker

Hvis du interesserer dig for smykker og med tiden bliver skrap til at foretage en vurdering af smykker, så er det faktisk muligt at opnå en ekstra indtægt. På den måde kan din hobby altså bidrage til din økonomi. I starten må du dog påregne en udgift til køb af smykker, men bagefter kan du jo rengøre dem, således du kan sælge dem videre for en bedre pris. Du skal derfor have et godt øje til gode handler, og derfor bør du lære vurdering af smykker. Der findes nemlig mange forskellige typer smykker i forskellige materialer i forskellige udformninger, og prisen på smykker afhænger jo af flere parametre såsom:

  • Sjældenhed
  • Stand
  • Materiale
  • Vægt
  • Design

Gode råd om køb af smykker

Det kan tage flere flere år, før du bliver erfaren på vurdering af smykker, sådan at du kan opnå en god avance, og således du kun køber smykker, der er rimeligt nemme at sælge. Du bør derfor i starten helt afholde dig fra at købe smykker ud fra deres design, idet du mere bør fokusere på det sikre, som er deres materialesammensætning. Du bør holde dig til køb af ægte guld- og sølvsmykker, da denne type smykker kan sælges alene på grund af deres metalindhold.

Du skal derfor kende til kvaliteten af metallet, og derfor stemples smykker ofte med et kvalitetsmål under produktionen. Guld måles derfor i karat, der består af andelen i 24. dele af guld i legeringen. De mest udbredte typer er 8 karat, 14 karat, 18 karat samt 24 karat.

Et guldsmykke i 8 karat er derfor markant billigere end det tilsvarende smykke i 14 karat, da guldindholdet jo er omkring det halve. Det samme gælder for sølv, der typisk måles i sterling. Den bedste kvalitet af sølvsmykker er 3 tårnet, mens 2 tårnet sølv stadig er en høj kvalitet.

Sådan kan du lave gode handler

Markedet for nye smykker er stort men allerede optaget af de mange guldsmede butikker, som du nok ikke kan konkurrere imod. Men der findes et stort brugtmarked for smykker, og her har du altså mulighed for at sidde på en lille andel. Det gælder om at købe fornuftigt ind til rimelige priser, hvorefter du enten kan beholde smykkerne eller sælge nogen af dem igen.

Den nemmeste måde at købe og sælge smykker er som regel ved at avertere dem på nettet. Nogle anvender den Blå Avis, mens andre handler på auktionshusene. Ved at gå ind på Lauritz.com kan du lære om vurdering af smykker, da der her findes alle mulige typer af smykker. Du kan se vurderingspriserne og eventuelt afgive et bud. På denne måde kan du både købe og sælge smykker, mens du sidder derhjemme.