Indret boligen i Hans J. Wegner stil

I Danmark kan vi heldigvis være glade for vores møbelarkitektur, som er berømt og anerkendt overalt i verden, og det skyldes nogle kendte møbeldesignere, der i det 20. århundrede skabte nogle serier af hovedsageligt møbler og lamper, der i design, stil og materialevalg var nyskabende og funktionelt men med flotte detaljer i en unik stil. I denne artikel fokuseres især på at beskrive den kendte designer Hans J. Wegner samt de møbler, der senere blev verdenskendte. Ved at indrette sin bolig med kendte designermøbler får man opbygget en unik stil i hjemmet, da møblerne både er en fryd for øjet samt for deres siddekomfort.

Manden Hans Jørgensen Wegner

Hans J. Wegner lærte i starten af sit liv fra sin far om skomageri såsom at tage mål og bruge materialer i høj kvalitet. Hans J. Wegner var dog mere interesseret i træ end i læder, så han kom i lære som snedker. Derefter kom han ind på Teknisk skole i København samt på Kunsthåndværkerskolen, og i 1938 blev Hans J. Wegner ansat hos arkitekterne Erik Møller og Flemming Lassen i Aarhus. Derefter kom han til

Arne Jacobsens tegnestue, hvor Hans skulle designe møblerne til Aarhus Rådhus. I 1943 stoppede han samarbejdet med Arne Jacobsen og åbnede i stedet for sin egen tegnestue, hvor han samarbejdede med Børge Mogensen om møbler til FDB. Her producerede man gode møbler til en billig penge, så på den måde kom deres møbler ud til den almindelige befolkning, der nu lærte hans navn at kende. Hans J. Wegner samarbejdede i mange år med Børge Mogensen samt med møbelsnedkeren Johannes Hansen, og tilsammen skabte de mange klassiske møbler, der den dag i dag er efterspurgte overalt i verden. Det internationale gennembrud for Hans J. Wegner kom, da det amerikanske tidsskrift Interiors viste Wegners ’Den runde stol’ på forsiden og omtalte denne som verdens smukkeste stol. Man kan læse mere om Hans J. Wegner på Lauritz.com, hvor man kan købe brugte møbler på online auktionen.

Kendte danske møbelklassikere

Hans J. Wegner er især kendt for at have skabt disse møbler:

  • Påfuglestolen fra 1947.
  • Y-stolen og Flaglinestolen fra 1950.
  • Bamsestolen fra 1951.
  • Jakkens Hvile fra 1953.
  • Pøllestolen fra 1960.