Udsmyk boligen med en AJ lampe

Når det drejer sig om dekoration og indretning i et hjem, så går det ud på at indføre en gennemført og gennemtænkt stil, så man kan have glæde af et smukt hjem, hvor man altid føler sig tilpas og fornøjet, idet sanserne føler glæde ved kvalitet og design i møbler og inventar. Selv de mindste ting tæller i denne anledning, men det er naturligvis også et spørgsmål om økonomi.

Man må gerne gøre det enkelt, således der mere fokuseres på de respektive genstande, og der findes flere gode årsager til at vælge klassisk dansk design for både møbler, lamper og øvrigt inventar. Det er nemlig en god investering at købe dansk design af de store kunstnere, og det behøves faktisk ikke engang at være vanvittigt dyrt endda, og man må huske på, at man både får en kunstgenstand, en brugsgenstand samt en investering på én gang ved for eksempel købe noget af Danmarks mest kendte møbeldesigner Arne Jacobsen. Det er som regel muligt at købe en original AJ lampe til få hundrede kr. eller måske et par tusind for de store modeller, men det er som nævnt en rigtig god investering.

Hvorfor vælge Arne Jacobsen design?

Ikke uden grund er Arne Jacobsen design kendt og elsket verden over, og det gælder hele hans produktion, der især omfatter møbler og lamper, men faktisk stod han for design og indretning af flere store projekter gennem årene, således eksperterne for alvor fik øje for hans sjældne kvalitet i at designe ting helt ned i detaljerne i et gennemført og stilrent design. Arne Jacobsen tog sin uddannelse på Kunstakademiets Arkitektskole, og han fik stor anerkendelse både herhjemme men også internationalt med blandt andet disse store projekter:

  • Bellavista i Klampenborg.
  • SAS hotellet i København.
  • St. Catherines College i England.
  • Rådhuset i Aarhus.

Man bemærker hans unikke stil, der fortolker funktionalismen med dens strikse geometriske linjer og hvide flader kombineret med en rund organisk form, der tydeligt ses i hans mesterværker Ægget og Svanen der eksempelvis kendes fra Ægget, Oksen og Svanen.

Disse er stadig højaktuelle mere end 50 år efter, de blev designet og formgivet. Hans spisebordsstole som Myren og 7’eren er også verdensberømte og anerkendte, og faktisk kan der være efterspørgsel på flere af hans produkter, da kun få af dem stadigt produceres. I dag er efterspørgslen altså større end udvalget, så der er altså høje priser og mange kunder til selv brugte effekter til salg.

Arne Jacobsens lamper

Selvom Arne Jacobsen mest blev kendt som møbeldesigner, så fremstillede han en lang række lamper herunder den elegante Arne Jacobsen-serie, der blev udviklet til SAS Royal-hotellet. Der blev både fremstillet pendler, væglamper, standerlamper samt bordlamper.

Han designede ofte en lampe med en asymmetrisk skærmform, således man nemt kan koncentrere og lede lyset i en bestemt retning, hvor der især var brug for det men uden at forstyrre sidemanden. Hvis man derfor køber en AJ lampe, så får man altså både en god og praktisk belysning men også en kunstgenstand, og man får en designerlampe, der matcher eventuelle andre designermøbler, der højner stilen i hjemmet.

Det bedste sted at lede efter en AJ lampe er hos Lauritz.com, da man her på dette online auktionshus netop er specialist i at sælge brugte og sjældne møbler og andre genstande.