Masser af fordele med en Panton lampe

Der er mange gode grunde til at købe designermøbler og designerlamper til sit hjem, da det faktisk er en god investering, idet mange af disse genstande er relativt sjældne og stiger lidt i pris hvert eneste år.

Naturligvis produceres der stadig visse typer designermøbler hvert eneste år, men en stor del af de gamle og unikke møbler og lamper findes kun i et begrænset omfang og produceres ikke længere.

I takt med disse sjældne genstande spredes over hele verden og med tiden kasseres, så vil der opstå prisstigninger og øget efterspørgsel, og denne tendens har allerede vist sig. Man kan skabe en god stil i sit hjem ved at anvende flotte designermøbler, da de jo giver boligen en eksklusiv stil, en god forrentning samt fungerer som en brugsgenstand.

Man kan købe både stole, borde, sofaer og lamper i alle former, da Danmark jo gennem mange år har været førende i verden med møbel- og lampedesign. I det følgende beskrives fordele i hjemmet med en Panton lampe, der både giver en effektiv og behagelig belysning, er en smuk kunstgenstand og samtidig er en god investering.

Designeren Verner Panton

I 1926 blev Verner Panton født, og han indledte en karriere indenfor design af lamper, idet han især var fascineret af de nye materialer som plastik og plexiglas, som han anvendte til sine lamper og ofte i en farverig stil og et karakteristisk men effektivt design.

På den måde fremstillede han mange former for bordlamper, væglamper, gulvlamper, standerlamper og pendler, der alle blev succeser overalt i verden takket være hans fremadrettede vision og autonome tankegang i hans enestående formgivning og design af lamper.

I dag er alle hans lamper fra 1960’erne populære som aldrig før, da de er flotte, unikke og ikoniske, således man giver sin bolig et særpræg i en eksklusiv stil. Verner Panton samarbejdede med andre kendte kunstnere som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Louis Poulsen samt Hans J. Wegner, der alle fik international succes for deres banebrydende design.

Panton havde især til formål at tage kampen op mod den etablerede stilart med sin konformitet, ensformighed og farveløse udtryk, og han fremstillede ikke kun lamper men også mange stole.

Find Panton produkter på auktioner

Det er meget svært i dag at finde en brugt Panton lampe på brugtmarkedet, således man især kan finde en Panton lampe på auktion, og det bedste sted at finde en Panton lampe er hos Lauritz.com, der er en online auktion, hvor alle nemt og hurtigt kan se kommende auktioner over sjældne møbler og andre genstande samt deres vurderingspriser.

Faktisk kan man købe visse Panton produkter til under 1.000 kr., mens en Panton lampe som Globen skal forvente en brugtpris på omkring 5.000 kr. Dette er imidlertid rimeligt billigt at erhverve en brugsgenstand, der samtidig er en unik kunstgenstand og en form for samlerobjekt, der med tiden kan stige meget i pris. Verner Panton er især kendt for at have fremstillet og skabt disse lamper:

  • Topan-lampen.
  • Den karakteristiske Moon (Månelampen)
  • Gulvlampen Panthella.
  • Pendellampen Flowerpot.
  • Loftslampen Globen.
  • Spiral.
  • UFO.
  • Onion.
  • Fun-lampen.