Ting til haven kan skabe magi

Selvom havesæsonen ikke just står for døren i øjeblikket, er årstiden perfekt til at planlægge, hvad der alt skal ske, når den gør. For når den først melder sig, ender det hele med at blive ukontrollabelt, da man gerne vil have ALT til at ske. Men, med lidt planlægning af de ting til haven, som skal være med til at forandre og forny den, kan du spare mange penge og tid.

 

Tag udgangspunkt i det eksisterende i din have

Når efteråret og vinteren har haft i alle havens træer og buske, trænger de virkelig til at blive plejet om. Hvis du havde overvejet at fælde dem for at plante nogle nye, skal du straks droppe denne tanke. Dine eksisterende træer giver nemlig højde til haven, og vil se ganske smukke og elegante ud igen, hvis du blot bruger lidt tid på at opstamme dem.

 

Den ultimative ting til haven

Har du et spejl, du ikke bruger længere? Så skal du lige læse med videre. Meget grundigt. For du vil nok ikke mene, at spejle hører til i en have, men snarere inde i boligen på badeværelset og i soveværelset. Men, faktisk er det sådan, at spejle i haven er med til at skabe ret spændende effekter.

Hmm, hvorfor lige et spejl, tænker du så?

  1. For det første kan et spejl trække sol og lys ind i mørke områder af havet og tilføre stedet mere liv, hvortil det optisk kan lave hul i mure, hække og hegn (hvis du har det), og få det til at se ud som om, at haven fortsætter på den anden side.
  2. Placerer du et stort spejl i haven, gengiver det omgivelser, og kan derfor få din have til at syne langt større, end den i virkeligheden er. Det er da smart!

Bare alene med disse to begrundelser, burde du hive samtlige spejle i huset ned og placere dem rundt om i haven! Det er en ting til haven, som ikke koster alverden, men som giver en langt større effekt end så meget andet du kan få. Brug efterårsmånederne til at planlægge placeringerne osv af dine spejle, så du virkelig kan overraske gæster, når foråret banker på.

Billede: MFer Photography