Få mest glæde af dine lamper med den rette belysning

Hjemmets belysning er noget af det vigtigste for din bolig. Den rigtige belysning giver liv, skaber hygge og har en høj praktisk værdi. Omvendt kan forkert belysning skabe et forkert indtryk af boligen. Men hvordan udnytter man sine lamper bedst? Vi hjælper dig med at lyse din bolig bedst muligt op i denne artikel.

Glem ikke hjørnerne

Mange glemmer at få belyst deres hjørner, og det er synd, fordi belysning i hjørnerne giver et bedre lys og mere liv i boligen. Tendensen hos mange er, at de køber en lampe og hænger den op i midten. Det er en logisk tankegang, men så bliver kun den centrale del af rummet oplyst. Hvis der derimod er lys i hjørnerne, vil du have lys i hele rummet. Derfor er der flere grunde til at have hjørnerne mere i fokus.

Forelsk dig ikke i den forkerte lampe

Der findes mange smukke lamper, og målet er selvfølgelig, at design og funktionalitet skal gå hånd i hånd. Alligevel vi vil gerne slå et slag for, at det kan være farligt at forelske sig i en lampe. Mange får en forkert belysning, fordi de har set sig varm på en flot lampe, som ikke dækker det behov, der er brug for i det pågældende rum. Det kan selvfølgelig være svært at vurdere. Men hvis du er bevidst om dette og stopper op og tænker over, om den kan det, den skal, er du et langt stykke ad vejen.

Hav forskellige typer af lamper

Belysningen i dit hjem afhænger af flere ting. Årstiden, vejret og arkitekturen. Derfor er der altid forskellige behov på forskellige tidspunkter. For bedst muligt at dække behovene er det klogt at have flere forskellige lampetyper. Eksempelvis loftslamper, væghængte lamper og lamper på fod. På den måde har du størst chance for at få den rette belysning. Det vil også give en anden dimension designmæssigt.