Sådan skaber du mere orden i dit hjem

Bruger du meget tid på oprydning, men føler du straks det bliver rodet igen? Så kan det være, du har brug for faste ordensvaner i din hverdag. Få her tips til, hvordan du holder orden i dit hjem i selv en travl hverdag.

Giv hjemmet en ordentlig oprydning

Måske er dit hjem meget rodet, fordi du har alt for mange ting at rode med. Er det tilfældet, så få ryddet ordentligt ud én gang for alle. Gå igennem hvert rum og smid ud med hård hånd. Det nytter ikke noget at gemme sager, du aldrig bruger. Spørg dig selv, om du virkelig har brug for det, og om det vækker glæde hos dig.

Lav et system

Sørg for at lave et overskueligt system i dit hjem. Det kan du eksempelvis gøre med praktiske etiketter. Put småting som kuglepenne, knappenåle, clips og andet i små kasser og smæk en etikette på, så du hurtigt kan gennemskue, hvad der er i de forskellige kasser. Gør det samme i køkkenet, badeværelset, soveværelset og kontoret, hvor du ofte har masser af ting og sager.

Skab en fast plads til hver ting

Det kan godt være, at du allerede har en fast plads, hvor du altid lægger dine nøgler, makeup, kuglepenne, tandpasta og andre forskellige ting. Hvis ikke, er det på tide. Når du først har fundet en fast plads til de forskellige ting, skal du huske at lægge dem tilbage på deres plads – med det samme. På den måde kan du altid holde det ryddeligt i de forskellige rum, i stedet for at dine genstande ligger og flyder.

Uddeleger opgaver

Selvom du i det daglige forsøger at holde orden, roder vi alle fra tid til anden. Og hjemmet trænger også til en ordentlig omgang rengøring i ny og næ. For at gøre det så overskueligt så muligt, så uddeleger opgaverne mellem familiens medlemmer, så alle ved, hvad de står for – også i det daglige. Det betyder, at I alle hjælpes med at holde jeres hjem dejligt ryddeligt, så alle får mere energi.