4 tips til at skabe varme i dit hjem

Trænger din bolig til en makeover? Men ved du ikke helt, hvordan du skal gribe det an? Så læs med her og få 4 enkle tips til, hvordan du kan skabe varme og liv i din bolig.

Bløde og lune tekstiler

Der er intet, der varmer i indretningen som bløde tekstiler. Uanset om du har en stor hjørnesofa eller en lille topersoners sofa, så vær ikke bange for at fylde den godt op med puder i forskellige størrelser og materialer. Gå efter farver, der harmonerer med hinanden og sofaen.

Læg et tæppe under dit spisebord og sofabord og hæng også gerne gardiner op for at bløde udtrykket i din bolig op og give masser af varme.

Pynt med grønne planter

Grønne planter har længe været et hit i indretningen. Og det er der en helt særlig grund til. De er nemlig gode til at skabe liv i et rum. Vælg gerne en stor gulvplante, der fylder godt, hvis du har et stort rum. Gå efter lidt mindre planter til vindueskarme, skænk eller hylder. Det ser eksempelvis smukt ud at sætte en hængeplante på en hylde.

Du skal ikke være bange for, at rummet kommer til at virke som en hjemmejungle, så længe du ikke sætter planter på alle overflader.

Mal dine vægge

Har du hvide væg i dit hjem? Så er du med garanti ikke alene. De hvide vægge er et neutralt og populært valg for mange skandinaviske hjem, der gerne vil have rene linjer i boligen. Men det kan også hurtigt komme til at se klinisk, koldt og lidt kedeligt ud.

Spring derfor ud i at male en, flere eller hele rum i en smuk nuance. Du behøver jo ikke male i mørke toner, hvis du godt kan lidt et lyst udtryk, men samtidig ønsker mere varme i dit hjem. Gå eksempelvis efter en varm grå farve, de såkaldte ’greige’ nuancer, der er en blanding af grå og beige.

Udsmyk dine vægge

Det er ikke bare hvide vægge, der kan give et koldt udtryk i hjemmet. Det kan bare vægge også. Sørg derfor for at udsmykke dine vægge, så de ikke står ’nøgne’. Det kan både være med smuk kunst, et vægtæppe, hylder eller andre pyntegenstande. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser.