Find unik kunst på designmarkederne

Det er blevet populært at skabe fælles platforme for kunstnere og designere, særlig nyere kunstnere, der stadig er ved at etablere sig på markedet. Disse kunsterne kan imidlertid være mindst lige talentfulde som kunsterne, der har været i branchen i årevis. Men da de er upcoming kunstnere, vil priserne være markant lavere sammenlignet med ’ægte’ kunst.

Der er sprunget flere markeder frem, der netop søger at promote disse nyopståede kunstnere, hvorfor man kan finde en masse unik kunst på disse designmarkeder.

Danmarks største designmarked

Et marked der særligt har slået igennem og vundet danskernes hjerter er Finders Keepers, der både afholds i København, Århus og på Fyn. Markedet flyder især med unikke kunstnere, der laver alt fra art print til malerier og skulpturer. Det er også muligt at finde mange håndlavede kunstværker, der sælges i få oplag, hvilket gør dette til ekstra unikke værker. Håndværket og kunsterne taget i betragtning er priserne yderst acceptable, og det kan derfor anbefales at tage et smut forbi Finders Keepers, når det befinder sig i nærheden af dig.

Et nyere alternativ

Flid marked er et nyere alternativ, der også fungerer som en fælles platform for designere, kunstnere og kreative sjæle, hvor de kan sælge deres kunst og forsøge at etablere et netværk og promote deres arbejde. Derudover virker Flid som en forening, der søger at skabe et fællesskab blandt danske kunstnere gennem events og workshops.

På Flid kan du bl.a. købe art prints, illustrationer, håndværk, keramik, brugskunst, smykker samt kollage- og fotokunst. Det hele foregå i afslappede omgivelser, hvor du kan få lov at møde kunstneren under uformelle forhold og tage en snak om vedkommendes kunst.

Helt klart et af de nyere markeder, der er værd at holde et vågent øje med, når du er på jagt efter ting til boligen.