Indret småt – men godt

Hvis du ligesom så mange andre byboere bor på få kvadratmeter, kan det være en udfordring at indrette. Måske er du på jagt efter nye idéer til din indretning, og det kan være, at du trænger til et nyt spisebord eller ny sofa? Men du kan kun kigge efter 2-personers sofaer rundt om på nettet, fordi du ganske enkelt ikke har plads til mere.

Læs med her og få gode råd til, hvordan du bedst skaber mere plads og luft i indretningen af dit lille hjem.

Kig op, her er muligheder

Når du bor på få kvadratmeter, gælder det om at udnytte rummet bedst muligt. Derfor skal du ikke bare tænke i kvadratmeter men også i kubikmeter. Kig op og se, hvor meget opbevaringsplads du egentlig går glip af her.

Gå efter høje møbler i stedet for brede møbler. Så fyld kubikmeterne ud frem for kvadratmeterne. Hvis du er handy, kan du selv bygge en lille reol med låge i en entré – placer den eksempelvis over døren, og opbevar huer, handsker og halstørklæder her. Du kan også hænge små skabe højere op på væggen og bruge dem som et dekorativt element i indretningen. Så har du både design og funktionalitet i ét.

Multifunktionalitet er et must

I små hjem er der bare ikke plads til mange møbler. Og derfor skal du vælge dine møbler med omhu. Det er en god idé at gå efter møbler med flere funktioner i én. På den måde sparer du nemlig plads. Det kan være et rullebord, som du både kan bruge som barskab og sidebord. Eller det kan være en puf, som du både kan bruge som bord og ekstra siddeplads, når du får gæster på besøg.

Vælg let og lyst frem for tungt og dunkelt

Møbler kan hurtigt tage luften ud af små rum. Du skal derfor være opmærksom på ikke at vælge tunge og bombastiske møbler med tykke ben. Gå derimod efter slanke møbler med tynde, lette ben, så der kommer luft under. Det giver fornemmelsen af mere plads i dit hjem – og så er det også langt lettere at komme ind med støvsugeren under.

Tænk ud af boksen

Du har sikkert hørt det før, men det handler altså om at tænke ud af boksen, når de få kvadratmeter skal udnyttes til fulde. Derfor skal du være kreativ med rummene. Det er ofte manglen på opbevaringsplads, der er det helt store problem i små boliger.

Gå derfor en omgang i din bolig og se på, hvor du kan udnytte arkitekturen og dine møbler til skæve indretningsløsninger. Måske kan du bruge trinene op til en hems til at indbygge skuffer med plads til nips og andre småting?